קבארמה הדפסה
מתכונים - בשר

רכיבים:


1 ק"ג בשר בקר לגולש (רצוי שריר,קצ'לקה)

2 בצלים

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים ירוקים

3-2 שיני שום

2-3 גבעולי סלרי

3 כפות שמן

מלח ופלפל

פפריקה

קורט כמון

¾ כוס אורז

1 סלסלה פטריות


אופן ההכנה:


1. חותכים את הבשר לקוביות. קולפים את הבצלים, שוטפים את הפלפלים וחותכים לפרוסות. קוצצים את השום והסלרי.

2. בסיר גדול, מטגנים את הבצלים עד שמתרככים. מוסיפים את הפלפלים, השום והסלרי וממשיכים לטגן ביחד עוד 5 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים, עד שמשחימות מעט.

3. מוסיפים לסיר מים בכמות שתעלה בכ-2 ס"מ מעל התכולה. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שנוצר, מוסיפים מעט מלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר מתרכך, כשעה-שעה וחצי.

4. כשהבשר רך, טועמים את הרוטב ומוסיפים עוד מלח ופלפל, פפריקה לפי הטעם ומעט כמון.

5. שוטפים את האורז, מנגבים את הפטריות ופורסים. מוסיפים לתבשיל, מגבירים את הלהבה ומביאים שנית לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-20 דקות.



חפשו מתכון נוסף: