בשר איילים הדפסה
מתכונים - בשר

מדליוני פילה אייל ברוטב אוכמניות.

 

רכיבים:

 

נתח של 1 - ½1 ק"ג פילה אייל

1 ספל ציר בשר
2 כפות ריבת אוכמניות
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף חומץ בן יין
1 כף סוכר חום
1 כף רוטב עגבניות
שמן זית

למרינדה:


1 גזר, חתוך לקוביות
1בצל,  קצוץ
1 גבעול סלרי,  קצוץ
1 בצל אשלוט,  קצוץ
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
4 שיני שום
1 כף חומץ בן יין (אדום)
עשבי תיבול תימין, מיורן עלה דפנה


אופן ההכנה:

 

1. מכינים את המרינדה ומכניסים בה את הבשר למשך 24 שעות.

2. מוציאים את הבשר, מנגבים אותו משאריות הנוזלים,  מכסים בניילון ניצמד ושומרים במקרר.

3. מחממים במחבת גדולה  2 כפות שמן, מוסיפים את ירקות מהמרינדה ומבשלים במשך  3 דקות. מוסיפים את רוטב העגבניות ומים לכיסוי הירקות.  מבשלים במשך שעה, עד שמצטמצמים הנוזלים.  מסננים לקבלת רוטב נקי.

4. בסיר אחר ממיסים את הסוכר עד שנוצר קרמל, מסירים מהאש ומוסיפים את החומץ, מערבבים עד שהכרמל יתמוסס.

5. מוסיפים כף אחת  מריבת האוכמניות, פלפל שחור,  ציר המרק והרוטב.  מרתיחים ומבשלים עד שהרוטב יסמיך.  לאחר שהרוטב הסמיך, מוסיפים את הכף השניה של ריבת האוכמניות וממליחים.

6. חותכים את הבשר למדליונים, מטגנים המדליונים במחבת על חום גבוה לרמת העשיה הרצויה (רצוי מדיום).

7. מתבלים ומגישים עם הרוטב החם.

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: