שקדי עגל עם עגבניות הדפסה
מתכונים - בשר

הכמויות מיועדות להכנת 6 מנות.

 

רכיבים:


500 גרם שקדי עגל טריים

שמן לטיגון

1 כפית זרעי כמון

מלח

1 בצל, חתוך לקוביות

2-3 שיני שום, קלופות וקצוצות

4-5 עגבניות, חתוכות לקוביות

1 פלפל ירוק מתוק, קלוי, קלוף וחתוך לרצועות

2 כוסות מרק עוף צח (רצוי ביתי)

צרור כוסברה, קצוצה


אופן ההכנה:


1. שמים את השקדים בקערה עם מים וקוביות קרח. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה. מנקים את השקדים מחתיכות שומן ומהקרומים העוטפים אותם, וחותכים לחתיכות גדולות.

2. מחממים קצת שמן במחבת, מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את השקדים ומטגנים טיגון קל, כדקה מכל צד. מתבלים במלח, מוציאים ומניחים בצד.

3. מחממים כרבע כוס שמן בסיר. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות. מוסיפים את הפלפל ואת המרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השקדים עם זרעי הכמון, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה. מוסיפים את הכוסברה ומגישים עם עריסה בצד.



חפשו מתכון נוסף: