פשטידת בשר הדפסה
מתכונים - בשר

 

רכיבים:

 

½ ק"ג בשר עוף/הודו, טחון

7 ביצים

4 תפוחי אדמה

2 בצלים, קצוצים

מיץ מ - ½ לימון

½ כפית אבקת אפיה

½ כפית כורכום

1 כפית אבקת מרק עוף

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

 

1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שמתרככים.

2. מועכים לפירה ומתבלים ב ¼ כפית כורכום,  ½ כפית אבקת המרק, הפלפל והמלח.

3. במחבת בינונית מטגנים חצי מכמות הבצל עד להשחמה ומוסיפים לפירה.  מוסיפים את אבקת האפיה ואת מיץ הלימון ומערבבים היטב.

4. בקערה נפרדת טורפים  5 ביצים ויוצקים לתערובת תפוחי האדמה.

5.  את יתרת הבצל מטגנים קלות ומוסיפים את הבשר הטחון.  מתבלים ב ½ כפית אבקת המרק, ב ¼ כפית הכורכום, במלח ובפלפל ומבשלים עד שהבשר נהיה מבושל.

6. על תבנית האפייה מניחים שכבה מהפירה, מעליה שכבה מתערובת הבשר ומעליה שכבה נוספת של פירה.

7. טורפים את 2 הביצים הנותרות ומברישים את שכבת הפירה העליונה.

8. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º) ואופים במשך כ 15 - 20 דקות.



חפשו מתכון נוסף: