גולאש הונגרי הדפסה
מתכונים - בשר



רכיבים:


2 כפות שומן אווז (במידה ואין, ניתן להשתמש בשמן קנולה לטיגון)

1 בצל גדול חתוך דק

5 שיני שום כתושות

½1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות של 5 ס"מ

2 כפות פפריקה מתוקה

½ כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

1 כפית קימל (לא חובה)

1 קופסת רסק עגבניות

1 פלפל אדום או ירוק

3 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים

½1 ליטר מים רותחים או ציר בקר

8 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות

מלח

פלפל


אופן ההכנה:

 

1. מכניסים את קוביות הבשר לסיר גדול ואוטמים אותן בשמן או בשומן (לא בבת אחת כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן), עד שישחימו יפה מכל הצדדים.

2. מוציאים את קוביות הבשר מהסיר ומכניסים את הבצל ושיני השום לצורך אידוי.

3. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים פפריקה וקימל ומערבבים היטב כך שכל קוביות הבשר יצופו בפפריקה.

4. מוסיפים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את קוביות הפלפל והעגבניות וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כשעתיים.

5. כעבור שעתיים, בודקים שהבשר התרכך. אם לא, ממשיכים לבשל כ - ½ שעה נוספת.

6. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומוודאים שיש מספיק מים לכיסוי. אם חסר, מוסיפים עד לכיסוי חלקי לפחות של תפוחי האדמה.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים כ 45 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה רכים.
(יש לנער את הסיר מדי פעם כדי שכל תפו"א יוכלו לספוג מהרוטב).



חפשו מתכון נוסף: