מתכונים -
בשר
|
הכמויות מיועדות להכנת 9 מנות.
רכיבים:
1 ק"ג עצמות רגל בקר או עגל
3 עלי דפנה
1 כף פלפל אנגלי
4 שיני שום כתושות
2 ביצים קשות
מלח, פלפל
1 לימון
אופן ההכנה:
- מניחים את העצמות בסיר גדול, מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מוסיפים מים עד לכיסוי העצמות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי (או עד שהסחוס נפרד בקלות מהעצמות).
- מוציאים את העצמות מהסיר. מסירים מהן את הסחוס ומוציאים את מח העצם וטוחנים את הסחוסים והמח במטחנת בשר או במעבד מזון.
- מסננים את נוזלי הבישול ומחזירים אותם לסיר.
- מערבבים לתוך הנוזלים את תערובת הסחוס ומח העצם, השום, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. בוחשים היטב, מבשלים כמה דקות ומסירים מהאש.
- יוצקים את התערובת לתבנית מרובעת מפיירקס או מחרס ומצננים. פורסים את הביצים הקשות ומניחים את הפרוסות על פני התערובת הנוזלית. הפרוסות ישקעו בתערובת.
- מכניסים את התבנית למקרר ומצננים 4 שעות לפחות, ורצוי במשך הלילה לפני שמגישים.
אופן ההגשה:
חותכים את הרגל הקרושה לריבועים ומגישים כל מנה מלווה בפרוסת לימון.
|
|