מרק כבש תימני הדפסה
מתכונים - מאכלים לפסח



רכיבים:

 

1 בצל גדול, מקולף

1 ק"ג בשר כבש, חתוך גס

2 עגבניות

3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים גס

½ חבילת כוסברה (הגבעולים קשורים לחוט)

¼ כף כמון

¼ כף כורכום

מלח, פלפל שחור גרוס וטרי

 

אופן ההכנה:

 

1. שוטפים היטב את הבשר ומניחים אותו בסיר גדול. ממלאים מים עד לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.

2. בעזרת כף, מסירים את הקצף שנוצר וכשהמים נקיים (יחסית), מכניסים את הבצל השלם, הכוסברה, הכורכום, המלח והפלפל. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כחצי שעה.

3.  מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, את העגבניות ואת הכמון, מכסים את הסיר בחצי ומבשלים לעוד 40 דקות.

הערה: במידה וצריך להוסיף מים למרק, יש להוסיפם לפני הבישול הארוך (סעיף 3).

 

 



חפשו מתכון נוסף: