עוף עם ירקות ומצות הדפסה
מתכונים - מאכלים לפסח

רכיבים:

 

5 שוקיים עוף, גדולות ובשרניות

1 בצל גדול, קצוץ

2 לפת, קלופה וחתוכה לקוביות

½ ק"ג פול

400 גרם תחתיות ארטישוק, כל תחתית מחולקת לארבע.

פלפל שחור

½ כף, אבקת מרק עוף

13 מצות, מרוסקות גס

2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

 

1. בסיר גדול מטגנים במעט מאוד שמן את הבצל הקצוץ, עד שהוא מזהיב.

2. מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד שהן זהובות.  מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25 - 30 דקות.

3. מוסיפים את הלפת, את תחתיות הארטישוק ואת הפול, מערבבים קלות, מוסיפים את הפלפל ואת אבקת המרק, מים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את הלהבה, מבשלים במשך כחמש דקות ומוסיפים את שברי המצות.  מכבים הלהבה ומשהים את התבשיל כמו שהוא למשך 10 דקות (על מנת שכל נוזלי הבישול ייספגו).



חפשו מתכון נוסף: