איך מכינים מאטה הדפסה
מתכונים - מילון מונחים קולינרי

מה זה בעצם ?

 

מאטה (בספרדית: Mate) הוא משקה עתיר קפאין העשוי חליטת עלים מצמח בשם “ז'רבה מאטה“ (yerba mate), שמקורו בדרום אמריקה.

המשקה פופולרי מאוד בארגנטינה, פרגואי, אורוגוואי ודרום ברזיל, בהן נהוג לשתות את המאטה כפעילות חברתית הרווחת בכל שכבות האוכלוסייה, בדומה לשתיית קפה או תה.

שתיית המאטה מתבצעת בדרך כלל באמצעות קש מתכת (בומביז'ה, בספרדית - bombilla) בעל מסנן בקצהו, השקוע בכמות נדיבה של עלי ז'רבה המונחים בכלי עשוי דלעת חלולה (או עור מעובד) הנקרא גם הוא “מאטה“.

העלים ממלאים כשלושה רבעים מחלל הכלי, אותם מציפים במים חמים בטמפרטורה של 70-80 מעלות, לוגמים מהקש עד מיצוי המים, מציפים שוב וכן הלאה.

המדקדקים משאירים תלולית ז'רבה מבצבצת יבשה, יחסית, מעל למים, כך שכאשר הטעם דועך, ניתן להעביר את הקש אליה ולהמשיך כרגיל.

נהוג לשתות את המשקה בטעמו המר הטבעי, אך יש הממתיקים עם סוכר ויש המחליפים את המים בחלב חם.



חפשו מתכון נוסף: