הריסה (מרק חיטה) הדפסה
מתכונים - מרקים


הצעת הגשה.


הכמויות מיועדות ל 11 מנות .


רכיבים:


600 גר' חיטה

1 צוואר הודו מחולק ל 5 - 4 חלקים

1 עוף שלם גדול מחולק ל - 8 חלקים

5 - 4 כפות מרק עוף

1 כף מחוקה כורכום

1 כף כוסברה יבשה טחונה

2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים ל-3 (לא חובה).

1 צרור גבעולי סלרי שטופים, וחתוכים לחתיכות גדולות (לא חובה)

מעט כמון לפיזור על המרק בעת ההגשה


אופן ההכנה:


1. משרים את החיטה ללילה שלם לפני הבישול.

2. מרתיחים כ – 2 ליטר מים בסיר גדול (סיר של 10 ליטר) ומוסיפים את צוואר ההודו והעוף. כעבור 2 דקות הרתחה מסננים ושוטפים במים רותחים את חלקי העוף וההודו.

3. שוטפים היטב את הסיר ושמים בו את החיטה, ההודו, העוף, הגזר והסלרי. מוסיפים כ-3 ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה שוב ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-4 שעות.

4. מדי חצי שעה יש לערבב היטב כדי למנוע הידבקויות בתחתית הסיר, בכל פעם שמערבבים מוסיפים מים רותחים. התבשיל צריך להיות נוזלי כל הזמן (דומה יותר לדייסה אך לא מימי כמרק).

5. כעבור 4 שעות מוסיפים את אבקת המרק, הכוסברה והכורכום, מערבבים ומעבירים את הסיר לפלטה חשמלית או לתנור בתכנית חום שבת למשך כל הלילה.



חפשו מתכון נוסף: