מרק פטריות וגריסים הדפסה
מתכונים - מרקים



רכיבים:


2 חבילות פטריות (רצוי טריות כמובן) פרוסות

2 כפות שמן או מרגרינה

בצל אחד גדול קצוץ

3 גבעולי סלרי קצוצים

גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות

3 שיני שום כתוש

כף קמח

כוס גריסים

2 כפות אבקת מרק פטריות

מלח ופלפל


אופן ההכנה:


1. בסיר גדול מזהיבים בשמן את הבצל. מוסיפים את הסלרי, הגזר, השום והפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב כחמש דקות על אש גבוהה.

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עוד כשתי דקות.

3. מוסיפים כוס מים תוך כדי בחישה עזה למניעת גושים. מוסיפים עוד כשש כוסות מים ומוסיפים את הגריסים.

4. מביאים לרתיחה ומתבלים באבקת המרק, מלח ופלפל.

5. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה מכוסה, או עד שהגריסים מתרככים.



חפשו מתכון נוסף: