מרק צח עם כופתאות תרד הדפסה
מתכונים - מרקים



רכיבים:


למרק:


3 גזרים

1 שורש סלרי

1 בצל גדול

1 כרישה בינונית

דלעת במשקל 350-400 גר'

2 קישואים

1 שורש פטרוזיליה

1 צרור שמיר

1 צרור פטרוזיליה

2-3 גבעולי סלרי עלים

צרור עשבי תיבול: ענף רוזמרין, 3-4 ענפי תימין, ענף מרווה, 3 עלי דפנה – קשורים בחוט משיכה

2 שיני שום קלופות וחצויות

2-3 גרגירי פלפל אנגלי + 2-3 גרגירי פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל


לכופתאות התרד:


1 כוס קמח

1 כף שמן

1 כוס מים רותחים

500 גר' תרד טחון

2 ביצים

3-4 שיני שום כתושות

מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה:


המרק:


1. קולפים את הירקות וחותכים אותם לפרוסות עבות.

2. קושרים בחוט את השמיר והפטרוזיליה וכך גם את עשבי התיבול (שיהיה ניתן למשוך אותם מן הסיר).

3. מניחים בסיר את כל המרכיבים ומכסים במים, מוסיפים קורט מלח ופלפל.

4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

5. מוציאים את צרורות הירק ועשבי התיבול ומסננים את המרק. מתקנים תיבול במלח ופלפל.


כופתאות התרד:


1. מניחים בקערה את הקמח, המים והשמן ובוחשים היטב.

2. מוסיפים את התרד והביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את השום, מתבלים ומערבבים.

3. מכסים ומניחים במקרר למשך שעתיים.

4. מחממים מים עם כפית מלח וקורט פלפל בסיר, מרטיבים את הידיים, מגלגלים מן התערובת כופתאות קטנות ומכניסים לסיר המים. הכופתאות שוקעות ולאחר מכן צפות.

5. מבשלים כ-20 דקות ומוציאים בעזרת כף מחוררת.



חפשו מתכון נוסף: