מרק קובה אדומה הדפסה
מתכונים - מרקים


הכמויות מיועדות להכנת 60 קובות.



רכיבים:

 


בצק:

 


1 ק"ג סולת

3 כוסות מים

1 כפית מלח

 


מילוי:

 


½1 ק"ג בשר בקר טחון

2-3 כוסות מים

4 בצלים גדולים קצוצים דק

¾ חבילת מרגרינה לאפיה

1 כף אבקת מרק עוף

½ כפית פלפל שחור טחון

1 כפית כמון

4 שיני שום

 


למרק:

 


6 סלקים אדומים בגודל בינוני

1 בצל גדול

¼ כפית מלח לימון

2-3 כפות אבקת מרק עוף

מעט פלפל שחור

1 כפית כמון

2 גבעולי סלרי

5 כפות סוכר

3 סוכרזית


אופן ההכנה:

 


בצק:

 


1. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומשהים כ-5 דקות.


מילוי:

 


1. שמים את הבשר בסיר רחב ושטוח ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהמים מתאדים. מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לטגן עד שהבשר מקבל גוון חום. מוסיפים את הבצלים הקצוצים וממשיכים בטיגון, עד שהבצלים נהיים שקופים. מוסיפים את אבקת המרק, הפלפל השחור, הכמון, שיני השום ומערבבים הכל למשך 5 דקות נוספות. מכניסים את התערובת למקפיא למשך שעה.

2. מוציאים את המילוי ומכינים כדורונים קטנים. מסדרים את הכדורונים בקערה עמוקה ומחזירים למקפיא למשך 3 שעות.

3. מרטיבים את הידיים במים ומחלקים את הבצק לכדורים. כל כדור משטחים ומניחים במרכזו כדורון בשר. מהדקים היטב בצורת קובה, מסדרים על מגש ומניחים במקרר.


מרק:

 


1. מנקים את הסלקים בעזרת סקוץ' (ללא קילוף), זורקים רק את החלקים הגסים.

2. חותכים את הסלקים ל-4 וכל רבע נפרס לפרוסות דקות.

3. מניחים את הסלק בסיר גדול (7 ליטר), ממלאים חצי מגובה הסיר במים ומבשלים על אש גדולה עד לרתיחה. מוסיפים את הבצל והסלרי, מוסיפים את אבקת מרק העוף, מלח לימון, פלפל שחור, כמון סוכר וסוכרזית, מרתיחים שנית ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים למשך 45 דקות.

4. מגביהים בחזרה את האש ומוסיפים את הקובה. נותנים למרק לרתוח מספר דקות (מבלי שניגע בו) ורק לאחר 5 דקות רתיחה מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ בתנועה סיבובית. (יש להזהר שלא לפרק את הקובה).

5. מבשלים את הקובה על סף רתיחה במשך 10 דקות, לטעום ולהוסיף תבלינים לפי הטעם.



חפשו מתכון נוסף: