קובה צהובה הדפסה
מתכונים - מרקים



רכיבים:


בצק:


1 ק"ג סולת

3 כוסות מים

1 כפית מלח


מילוי:


½1 ק"ג בשר בקר טחון

2-3 כוסות מים

4 בצלים גדולים קצוצים דק

¾ חבילת מרגרינה לאפיה

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית כמון

4 שיני שום


מרק:


1-½1 כוסות גרגירי חומוס מושרים במים

5 גזרים מקולפים

5 קישואים חתוכים עם קליפה מגורדת

1 בצל גדול

2 תפוחי אדמה בינוניים

250 גרם דלעת חתוכה לקוביות

2-3 כפות אבקת מרק עוף

½ כפית כורכום

מעט מלח, פלפל


אופן ההכנה:


בצק:


1. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומשהים כ-5 דקות.


מילוי:


1. שמים את הבשר בסיר רחב ושטוח ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהמים מתאדים. מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לטגן עד שהבשר מקבל גוון חום. מוסיפים את הבצלים הקצוצים וממשיכים בטיגון, עד שהבצלים נהיים שקופים. מוסיפים את אבקת המרק, הפלפל השחור, הכמון, שיני השום ומערבבים הכל למשך 5 דקות נוספות.

2. מכניסים את התערובת למקפיא למשך שעה. מוציאים את המילוי ומכינים כדורונים קטנים.

3. מסדרים את הכדורונים בקערה עמוקה ומחזירים למקפיא למשך 3 שעות.

4. מרטיבים את הידיים במים ומחלקים את הבצק לכדורים. כל כדור משטחים ומניחים במרכזו כדורון בשר. מהדקים היטב בצורת קובה, מסדרים על מגש ומניחים במקרר.


מרק:


1. משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם. שוטפים היטב את הגרגירים ומכניסים לסיר.

2. ממלאים בסיר מים עד לכיסוי החומוס ומבשלים למשך שעתיים. מוסיפים את שאר המרכיבים (פרט לדלעת) ומביאים לרתיחה.

3. לאחר 10 דקות בישול מוסיפים את הקובה ומבשלים כ-5 דקות.

4. מוסיפים את הדלעת ומבשלים לעוד 5 דקות



חפשו מתכון נוסף: