עוגת קצף קצפת הדפסה
מתכונים - עוגות

רכיבים:

 

6 ביצים
קורט מלח
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
2 כוסות אגוזי מלך , קלויים וקצוצים גס
2 כוסות צימוקים
1 כפית ציפורן
1 כפית קינמון
1 סוכר וניל
1 כפית אבקת סודה לשתיה או / 1 אפקת אפיה
1 כף חומץ
1 כף שמן

 

אופן ההכנה:

 

1. מקציפים את חלמונים ומלח בקערה גדולה, עד שנוצר קצף גמיש . מוסיפים בהדרגה ( תוך כדי הקצפה) את הסוכר.
2. מוסיפים את החלמונים. מערבבים קמח , עם האגוזים והצימוקים בקערה קטנה ועד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים בהדרגה שמן, אבקת סודה עם חומץ, ציפורן וקינמון בתנעות קיפול עדינות
4. יוצקים את התבליל לתבנית משומנת , בקוטר 26 ס"מ . אופים במשך כשעתיים בתנור, שחומם מראש לחום נמוך מאוד .


חפשו מתכון נוסף: