עוגת אגוזים הדפסה
מתכונים - עוגות



רכיבים:

 

1 כוס סוכר חום

2 כפיות אבקת קינמון

1 כוס אגוזי פקאן, קלויים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות במשך 10 דקות, חתוכים לחצי.

2  כוסות קמח

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפיה

3 ביצים

200 גרם שמנת חמוצה

¾ כוס סוכר

 

אופן ההכנה:


 

המילוי:


1. מערבבים בקערה את הסוכר החום, הקינמון, אגוזי הפקאן והחמאה. מניחים בצד.

2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). משמנים את התבנית בחמאה רכה ומקמחים.


העוגה:


1. מנפים לתוך קערה את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה. מוסיפים את החמאה והסוכר ומערבלים. כשהבלילה אחידה ואוורירית מוסיפים תוך ערבול את הביצים, בזו אחר זו.

2. מוסיפים שליש מהקמח ושליש מהשמנת ומערבבים. כשהחומרים מתאחדים מוסיפים שוב שליש מהקמח ושליש מהשמנת, מערבבים, ומוסיפים את יתרת החומרים.

3. מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מפזרים על הבלילה מחצית מהמילוי, ועליו שופכים את יתרת הבלילה. מיישרים שוב ושופכים מלמעלה את יתרת המילוי.

4. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 35-30 דקות. בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה. מצננים ומעבירים לצלחת הגשה.



חפשו מתכון נוסף: