איך מבשלים טופו הדפסה
מתכונים - צמחוני

טופו אפוי.

 

רכיבים:


1 בלוק טופו


למרינדה:


1 כף חומץ אורז או חומץ בלסמי

1 כף שמן שומשום

1 כף רוטב סויה

1 כפית סוכר

1 כף זנגביל טרי קצוץ או ½ כפית זנגביל טחון

1 כף שום טרי, קצוץ או ½ כפית אבקת שום

½ כוס בצל ירוק, קצוץ

½ כפית כמון

½ כפית כוסברה, קצוצה

קורט פפריקה חריפה

קורט פלפ שחור, טרי וטחון

 

אופן ההכנה:

 

  1. מכניסים את כל חומרי המשרה לצנצנת, סוגרים היטב, ומנערים, עד שכל החומרים נהפכים לרוטב אחיד.
  2. לוחצים על בלוק הטופו עם מגבת מטבח או מגבת נייר, על מנת להיפטר מעודפי המים.
  3. פורסים את הטופו לפרוסות בעובי של ½ ס"מ ומניחים זה לצד זה בתבנית אפייה שטוחה.
  4. מורחים את המרינדה מעל ומתחת לפרוסות הטופו.
  5. מעבירים את התבנית למקרר למשך שעה (על מנת שהטופו יספוג בצורה מקסימלית את טעמי המרינדה).
  6. מחממים תנור ל מחממים התנור לטמפרטורה של 185 מעלות.
  7. מסננים את עודפי המרינדה.
  8. מכניסים התבנית לתנור, ואופים במשך 30 דקות.  באמצע האפיה, יש להפוך את פרוסות הטופו.

 



חפשו מתכון נוסף: