עלי גפן ממולאים באורז, צימוקים וצנוברים הדפסה
מתכונים - צמחוני

 

הכמויות מיועדות להכנת 40 יחידות בגודל : קטן.

 

רכיבים:

 

50-60 עלי גפן טריים או 400 גרם עלי גפן משומרים

1/3 כוס שמן זית

מיץ מ-1 לימון

 

למלית


1 בצל בינוני קצוץ

4 כפות שמן זית

1 כוס אורז מוארך (פרסי או הודי)

2 כוסות מרק או מים

מלח, פלפל

25 גרם צנוברים

50 גרם צימוקים כהים קטנים

2 כפות נענע קצוצה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

 

  1. אם משתמשים בעלי גפן טריים שוטפים אותם, מניחים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים כדי כיסוי. משהים כמה דקות ומסננים. עלים משומרים יש להניח במסננת, לשטוף תחת זרם מים קרים, להעביר לקערה ולצקת עליהם מים רותחים. מחליפים את המים כמה פעמים כדי להפיג את המליחות.
  2. המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן, בסיר בינוני, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים דקה. מוסיפים את המרק או המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל המים נספגים באורז. מצננים.
  3. קולים מעט את הצנוברים על מחבת נקייה עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים לאורז עם הצימוקים, הנענע והפטרוזיליה. טועמים ומתקנים את התיבול.
  4. פורסים עלה על משטח עבודה עם הצד הבולט של הנימים כלפי מעלה. מניחים כחצי כף מהמלית על בסיס העלה, מקפלים מעליה את שני הצדדים וממשיכים לכרוך כלפי מעלה לגלילה. ממשיכים למלא כך כ-40 עלים.
  5. מניחים את כל העלים שנותרו (העלים הפגומים והקרועים) בתחתית סיר גדול ורחב. מניחים עליהם בצפיפות את "חבילות" עלי הגפן ויוצקים למעלה את השמן.מוסיפים 1/2 כוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-45 דקות.
  6. מטפטפים על פני העלים את מיץ הלימון הטרי. מגישים חם או קר.


חפשו מתכון נוסף: