קוגל ירושלמי הדפסה
מתכונים - כללי


רכיבים:


½ קילו אטריות דקות בינוניות

¾ כוס סוכר

4 ביצים

1 כפית קינמון

1 כפית פלפל שחור


לקרמל:


¼ כוס שמן

¼ כוס סוכר


אופן ההכנה:


1. מבשלים את האטריות במי מלח כ- 5 דקות עד שתתחלנה להתרכך. לסנן, לשטוף במים קרים ולהחזיר לסיר.

2. להכניס למחבת את השמן ו- ¼ כוס סוכר ולהכין קרמל (לבשל על אש גדולה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נעשה חום כהה). לצקת את הקרמל החם על האטריות ולערבב בכף עץ.

3. לערבב את הביצים, ¾ כוס סוכר, קינמון ופלפל שחור, להוסיף לסיר האטריות ולערבב.

4. לשמן תבנית, לצקת את התערובת, לכסות (במכסה או בניר אלומיניום) ולאפות כשעה וחצי בחום בינוני.



חפשו מתכון נוסף: