כדורי פלאפל אפויים הדפסה
מתכונים - כללי

 

 

הכמויות מיועדות להכנת 75 כדורים.

 

רכיבים:

 

500 גרם גרגירי חומוס יבשים

6 שיני שום

חופן פטרוזיליה (¼ שקית)

חופן כוסברה (¼ שקית)

1 כף קמח לבן

2 כפיות מלח

2 כפות שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

  1. להשרות את גרעיני החומוס בקערה גדולה, למלא מים עד לכיסוי, למשך 36 שעות. (להחליף את המים פעם ב 12 שעות). לאחר שתפחו, לסנן את גרעיני החומוס.

  2. לחמם תנור לחום גבוה, 250 מעלות.

  3. במטחנת בשר, לטחון את החומוס, השום, ועשבי התיבול. רצוי לטחון פעמיים. תוך כדי הטחינה, להוסיף 1 כוס מים ליצירת עיסה. להוסיף את הקמח והמלח ולערבב היטב.

  4. לשמן ב 1 כף שמן את תבנית האפייה, ליצור 75 כדורים (רצוי במכשיא ליצירת כדורי פלאפל, אך אפשר גם בכפית) ולסדר על גבי התבנית. לטפטף מעל את השמן שנותר.

  5. לאפות כ 10 דקות, עד שהכדורים זהובים-שחומים. להוציא מהתנור, להפוך את הכדורים ולאפות עוד 5-7 דקות נוספות.

 

הצעת הגשה :

 

לערבב את הטחינה הגולמית והמים היטב (ניתן להוסיף מיץ לימון, שום ותבלינים לפני הטעם), ולהגיש.

 



חפשו מתכון נוסף: