שרימפס ברוטב תאילנדי הדפסה
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

1 פחית חלב קוקוס
1 מכל שמנת מתוקה
3-2 כפות ממרח-תבלין קימצ´י
מעט רוטב דגים
עלי כפיר-ליים
גלגנגל או למון-גראס
עלי בזיליקום (אפשרי)
3-2 שיני שום
מלח ופלפל
שרימפס בכמות הרצויה (לא חובה לקלף)

אופן ההכנה:
1. מערבבים את ממרח-תבלין הקימצ´י עם השום, השמנת המתוקה וחלב הקוקוס עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מבשלים את התערובת במחבת עמוקה ומוסיפים את הגלנגל או הלמון-גראס.
3. מעט לפני הרתיחה מוסיפים את השרימפס ואת שאר התבלינים, ומבשלים עד שהשרימפס משנים את צבעם. מגישים מעל אורז ומעטרים בלמון-גראס.



חפשו מתכון נוסף: