מתכון תאילנדי הדפסה
מתכונים - אוכל טבעוני

המתכון התאילנדי האהוב והמוכר פד-תאי, בגירסא הטבעונית שלו.


רכיבים:

 


5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לגפרורים

400 גרם אטריות אורז (עובי  5 מ"מ)

2 כוסות שעועית ירוקה

7 גבעולי בצל ירוק,  קצוצים לטבעות קטנות

1 חבילת נבטים סיניים,  שטופים

3 כפיות שום כתוש

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות

2 כפיות ג'ינג'ר טרי,  מגורר

2 חופנים של בוטנים קלויים,  מרוסקים

לימון, חתוך לרבעים

מעט אבקת צ'ילי

 

לרוטב:

 

¾ כוס רוטב סויה
4 כפות חומץ אורז
3 כפות שמן שמשום
4 כפות סילאן
2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים בקערה קטנה את רכיבי הרוטב.

2. משרים את האיטריות במים רותחים. כשהן "אל דנטה", מסננים את המים ושוטפים היטב במים קרים.

3. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה (אם יש לכם ווק, זה מצויין) ומקפיצים על להבה גבוהה את הגזר, השעועית הירוקה, רצועות הפלפל, השום והג'ינג'ר למשך כ-4 דקות.

מידי פעם מערבבים.

4. מוסיפים למחבת את האטריות.

5. יוצקים על נאיטריות את הרוטב ומערבבים היטב.  מבשלים תוך כדי ערבוב על להבה גבוהה למשך 4 דקות נוספות.

6. מוסיפים את הנבטים, מערבבים ומקפיצים למשך כ - 2 דקות נוספות כשלאחריה מכבים את הלהבה.

7. לפני ההגשה מוסיפים את חתיכות הבצל הירוק, הבוטנים המרוסקים והצ'ילי.  סוטחים מעל כל מנה רבע לימון.

 



חפשו מתכון נוסף: