דניס ביין לבן הדפסה
מתכונים - דגים ופירות ים

הכמויות מיועדות להכנת 4 מנות.


רכיבים:


4 דגי דניס שלמים (טריים ונקיים)

7 שיני שום

1 לימון פרוס לפרוסות

חופן עלי בזיליקום

3 בצלים נקיים וחתוכים לטבעות

3 קישואים חתוכים לטבעות

3 עגבניות חתוכות לשמיניות

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

מיץ לימון

יין לבן


אופן ההכנה:


1) נחמם תנור מראש ל 200 מעלות בטורבו.

2)נחתוך בדגים 2 אלכסונים , נמליח ונפלפל אותם ונמלא בלימון ובעלי הבזילקום.

3)את הדגים נניח בתבנית עם נייר אפיה ונסדר את כל הירקות מסביב.

4) נמליח ונפלפל, נזלף שמן זית, מהיין הלבן ( ½ כוס ) ו2 כפות מיץ לימון.

5) נאפה בתנור כ 20-25 דקות או עד שבשר הדג נפרד בקלות מהאידרה.

6) נגיש ביחד עם סלט ירוק, ותפו"א צלויים או אורז.


מומלץ להגיש הדג עם יין לבן צונן (שרדונה או הר חרמון לבן).



חפשו מתכון נוסף: