סלמון ברוטב יוגורט ופטריות הדפסה
מתכונים - דגים ופירות ים

 

רכיבים:

 

1 כף שמן זית

 

3 - 4 פטריות שמפיניון, טריות וחתוכות

 

1 שן שום, כתושה

 

סלומון, פרוס לנתחים

 

200-250 מ"ל יוגורט עזים או 1 כוס חלב עזים

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 


אופן ההכנה:

 

 

1. במחבת קטנה מחממים שמן זית ומעט מים. מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום ומתגנים עד להשחמה קלה. בסיום מעבירים את הפטריות והבצל לקערה לצורך קירור.

 

2. מניחים נתח סלמון עם העור כלפי מטה על המחבת החמה (בלי להוסיף עוד שמן), מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס, שופכים מעל הסלמון מיכל של יוגורט ומוסיפים את הפטריות.

 

3. מבשלים על אש נמוכה בין שבע לעשר דקות (לא יותר.  הסלמון עלול להתייבש ולאבד את המרקם הרך שלו), עד שהסלמון משנה צבעו מכתום לוורוד ומוסיפים את הפטריות ששמרנו בצד.

 

 



חפשו מתכון נוסף: