קבב דגים על עדשים הדפסה
מתכונים - דגים ופירות ים

רכיבים:

 

1 צרור עלי רשאד

½ ליטר יוגורט עיזים

6-7 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס


לקבב:


500 גר' דג מוסר נקי ופרוס לחתיכות

2 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות

½ בצל סגול קצוץ

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כפית זעתר טרי קצוץ

קליפה מגוררת מ - ½ לימון

1 כפית שמן זית


לעדשים:


250 גר' עדשים ירוקות

500 מ"ל ציר ירקות (ניתן להשתמש במים במקום)

1 שן שום

1 ענף תימין

5-6 עלי מרווה

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:


הקבב:


1. מערבבים יחד את כל החומרים ויוצרים קציצות קבב הגודל בינוני (עד 80 גרם ליחידה).


העדשים:


1. מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את השום והעדשים, ציר הירקות/מים, מלח, פלפל שחור ותימין. ומביאים לרתיחה.

2. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה ללא מכסה במשך 20-30 דקות.

3. לקראת סוף הבישול מוסיפים את עלי המרווה.


חשוב לשים לב שהעדשים לא יהיו רטובות מדי או רכות מדי


הרכבת המנה:


1. חממים שמן זית על אש גבוהה ומטגנים כל קבב כ-2 דקות מכל צד. מתבלים במלח ובפלפל שחור.

2. מניחים במרכז הצלחת את העדשים ועליהם מניחים את הקבבים.

3. יוצקים מסביב את יוגורט העיזים ומפזרים מעל את עלי הרשאד.



חפשו מתכון נוסף: