רכיבים:
1 צרור עלי רשאד
½ ליטר יוגורט עיזים
6-7 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
לקבב:
500 גר' דג מוסר נקי ופרוס לחתיכות
2 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות
½ בצל סגול קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית זעתר טרי קצוץ
קליפה מגוררת מ - ½ לימון
1 כפית שמן זית
לעדשים:
250 גר' עדשים ירוקות
500 מ"ל ציר ירקות (ניתן להשתמש במים במקום)
1 שן שום
1 ענף תימין
5-6 עלי מרווה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
הקבב:
1. מערבבים יחד את כל החומרים ויוצרים קציצות קבב הגודל בינוני (עד 80 גרם ליחידה).
העדשים:
1. מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את השום והעדשים, ציר הירקות/מים, מלח, פלפל שחור ותימין. ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה ללא מכסה במשך 20-30 דקות.
3. לקראת סוף הבישול מוסיפים את עלי המרווה.
חשוב לשים לב שהעדשים לא יהיו רטובות מדי או רכות מדי
הרכבת המנה:
1. חממים שמן זית על אש גבוהה ומטגנים כל קבב כ-2 דקות מכל צד. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
2. מניחים במרכז הצלחת את העדשים ועליהם מניחים את הקבבים.
3. יוצקים מסביב את יוגורט העיזים ומפזרים מעל את עלי הרשאד.
|